Bok choy

Bok choy je listová zelenina pôvodom z Ázie. Pri tejto zelenine sa môžeme stretnúť aj s názvami Pak choy alebo čínska kapusta, stále sa pritom jedná o rovnakú rastlinu. Bok choy je jedna z najobľúbenejších zelenín naprieč celou Áziou, avšak v poslednom desaťročí naberá na popularite aj v západných krajinách. Bok choy je známy vďaka svojmu extra nízkemu obsahu kalórií. V 100 gramoch sa totiž nachádza iba 13 kalórií. Z vitamínov obsahuje vysoko nadpriemerné množstvo vitamínu A, ďalej vysoký obsah vitamínov C, K a vitamínov zo skupiny B. Z minerálnych látok je bok choy podobne, ako ostatné listové zeleniny, bohatý na vápnik a železo.

.

Použitie v kuchyni

Ázijský pôvod, predurčuje Bok choy do takmer všetkých receptov ázijskej kuchyne. Veľmi dobre poslúži do vývaru, ale aj ako príloha k mäsu či rybám. Takisto je táto zelenina vhodná do zeleninových šalátov či do omáčok na cestoviny.

.

Bok choy